Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση στο Β.Ε.Π. για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο

16-02-2017

Με εξαιρετική επιτυχία, παρουσία πλήθους μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα : «Δυνατότητες χρηματοδότησης ΜΜΕ μέσω του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου» , με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, κο Λόη Λαμπριανίδη, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στο Β.Ε.Π.
Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ, κος Ανδριανός Μιχάλαρος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ευχαρίστησε τον κο Γενικό για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου. Μεταξύ άλλων ο κος Μιχάλαρος τόνισε ότι η τρέχουσα οικονομική κατάσταση σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση αποτελούν αρνητικούς παράγοντες για την προσέλκυση επενδύσεων και ο Αναπτυξιακός Νόμος, που αποτελεί σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο, για να αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα θα πρέπει παράλληλα να υπάρξει σταθερό φορολογικό σύστημα, ρευστότητα με αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδοτήσεων.
Στην εισήγησή του ο κος Λαμπριανίδης, αφού παρουσίασε μια σειρά στατιστικών στοιχείων για την πορεία των προηγούμενων Νόμων, παρουσίασε τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο και ανέφερε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα υψηλό με δεδομένο τον αριθμό επενδυτικών προτάσεων που έχουν υποβληθεί στα δύο καθεστώτα που ολοκληρώθηκαν στις 30/01/2017.
Επίσης παρουσίασε τα οκτώ καθεστώτα ενισχύσεων που ισχύουν με το νέο νόμο και έκανε ιδιαίτερη μνεία στις φορολογικές απαλλαγές που
προωθούνται με το νέο Νόμο αντί επιδότησης, που είναι μια από τις καινοτομίες του, επισημαίνοντας ότι είναι η επιλογή για τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια.

Με το τέλος της παρουσίασης, ακολούθησαν πλήθος ερωτήσεων από τους παρευρισκόμενους προς τον κο Λαμπριανίδη.
Πολλές ερωτήσεις και ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ναυπήγησης πλοίων και της ναυπηγοεπισκευής, καθώς αποκλείονται από την συμμετοχή σε κοινοτικά προγράμματα, και για τους τρόπους προσέλκυσης επενδύσεων. Επίσης, αναφορά έγινε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σφαγεία.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής του Τμήματος Έγκρισης και Παρακολούθησης Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, κος Σωτήρης Αθανασίου, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, κος Ν. Βατικιώτης, η πολιτευτής Πειραιά κα Μ. Ρούσσου, Πρόεδροι Σωματείων και Ενώσεων, μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και άλλοι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι επενδυτές.

Φωτογραφίες